01/6252-606
091/7857-159
Pon-uto-pet. - 07:00-15:00
Srij-čet. - 12:00-20:00
Kneza Ratimira 12,
Velika Gorica

Ortodoncija

ORTODONCIJA

Ispravite nepravilne položaje zuba, te odnos među čeljustima

FIKSNI ORTODONTSKI APARATI

Najučinkovitiji i danas najčešći način korekcije ortodontskih anomalija je fiksna ortodontska terapija. Fiksni ortodontski aparat može biti metalni ili  estetski bijeli ( kompozitni, keramički ili safirni). Tijekom terapije  ostaje cijelo vrijeme u ustima i ne može se skinuti.

Više..

MOBILNI ORTODONTSKI APARATI

Mobilni ortodontski aparati su aparatići koje pacijent sam stavlja i vadi iz usta.  Postoje mobilne aktivne ploče koje se izrađuju posebno za svaku čeljust ili aktivatori tzv.bimaksilarne naprave za obje čeljusti koji korigiraju nepravilnosti u međučeljusnim odnosima.

Više..

INVISALIGN – NEVIDLJIVI ORTODONTSKI APARAT

Nevidljivi ( prozirni ) aparatići za zube  danas se sve više koriste u ortodontskoj terapiji te zauzimaju sve ozbiljnjiju ulogu  u liječenju blažih  ortodontskih anomalija. Razvojem digitalnih tehnologija  te simulacijom pomaka zubi u računalu otvara se novo poglavlje  u suvremenoj ortodontskoj terapiji.

Više..

OSTALI ORTODONTSKI APARATI

Headgear je mobilna ortodontska naprava koja se sastoji od prstena koji se cementiraju na  gornje molare, metalnog luka i  gumene trake. Koriste se samostalno ili u kombinaciji s fisknim aparatom.

Više..

PRVI ORTODONTSKI PREGLED

Prvi specijalistički ortodontski pregled treba se obaviti oko 7. godine života djeteta, ali za ortodontsku terapiju nikad nije kasno- čak i u odrasloj i zreloj dobi moguća je ortodontska terapija. Idealan uzrast za ortodontsku terapiju kod djece je od 8-15 godina.

Više..

Top