01/6252-606
091/7857-159
Pon-uto-pet. - 07:00-15:00
Srij-čet. - 12:00-20:00
Kneza Ratimira 12,
Velika Gorica

Prvi ortodontski pregled

Prvi ortodontski pregled

Prvi specijalistički ortodontski pregled treba se obaviti oko 7. godine života djeteta, ali za ortodontsku terapiju nikad nije kasno- čak i u odrasloj i zreloj dobi moguća je ortodontska terapija. Idealan uzrast za ortodontsku terapiju kod djece je od 8-15 godina. I kod odraslih pacijenata je često neophodna ortodonska terapija kako iz estetskih tako i iz funkcijskih razloga jer pravilan odnos zubi i čeljusti utječe na zdravlje cijelog žvačnog sistema te služi i kao preventivni postupak  za stariju životnu dob jer spriječava nastanak bolesti zubnog mesa i karijesa. Dobno ograničenje ne postoji.

Za prvi ortodontski pregled potrebna je rtg snimka gornje i donje čeljusti – ortopantomogram .Prilikom pregleda ortodont će upozoriti na prisutnost štetnih navika koje mogu dovesti do razvoja ortodontskih poremećaja, kao što su guranje jezika među zube prilikom gutanja,
sisanje prsta ili usnice i sl..

Nakon toga i uz pomoć drugih dijagnostičkih metoda , u dogovoru sa pacijentom , dogovara se plan terapije

Dijagnostički  postupci su uzimanje otisaka gornje i donje čeljusti, izrada sadrenih modela,  fotografije zubi i lica te analiza ortopana i kraniograma Važno je naglasiti da je za ortodontsku terapiju potrebno savršeno sanirana denticija- odsustvo karijesa, loših ispuna i punjenja kanala te zdrava gingiva i kost, bez zubnog kamenca i mekih naslaga.

Također,dobra oralna higijena jedan je od preduvjeta za započinjanje terapije.

Način plaćanja

  • gotovina
  • Diners, American, Master, Maestro, Visa
  • Master  Card
  • krediti Master Card  Zagrebačke banke do 12 rata (beskamatno)
  • Maestro do 12 rata (beskamatno)

Neka Vam zdravlje zubi bude prioritet! Nazovite nas na broj 01 - 6252 - 606 i dogovorite termin dolaska.

Top