01/6252-606
091/7857-159
Pon-uto-pet. - 07:00-15:00
Srij-čet. - 12:00-20:00
Kneza Ratimira 12,
Velika Gorica

Protetika

Protetika

Protetika je grana dentalne medicine koja se bavi nadomještanjem izgubljenog zuba ili više njih te estetskom korekcijom postojećih zubi ( nezadovoljavajući oblik i boja te endodontski tretirani zubi)
U našoj ordinaciji izgubljene zube nadomještamo fiksnim, mobilnim i kombiniranim protetskim radovima ili pak implantoprotetskim konstrukcijama.
Primjenom suvremenih tehnologija i metoda te suradnjom sa vrhunskim dentalnim laboratorijima i tehničarima našim pacijentima omogućavamo protesku rehabilitaciju biokompatibilnim i visokoestetskim materijalima u što kraćem roku.

ŠTO SU KRUNICE?

Krunice su fiksni proteski radovi za nadomještanje velikog gubitka prirodne zubne krune uslijed velikih karijesa, ispuna te endodontski tretiranih zubi. One se cementiraju trajno za zub i ne mogu se skinuti.
Postoje metal keramičke krunice, potpune keramičke ili cirkon keramičke krunice .
Minimalno invazivnom metodom brušenja prirodni zub se preoblikuje te se u suvremeno opremljenom zubnom laboratoriju izrađuje vrhunski protetski nadomjestak čija boja imitira prirodan zub i time korigira estetske nedostake prirodnog zuba , a i sama krunica štiti prirodan zub od daljnje destrukcije kojoj je izložen velikim žvačnim silama u ustima
Za visoki estetski dojam danas je zlatni standard cirkon-keramička krunica jer oponaša optička svojstva prirodnog zuba te se potpuno estetski uklapa u prirodni zubni niz pacijenta.

ŠTO SU MOSTOVI?

Mostovi su također fiksni protetski nadomjesci koji nadoknađuju gubitak jednog ili više zubi.
Most se cementira na izbrušenim zubima tzv. nosačima mosta, a izrađuje se od istih materijala kao i krunice te riješava estetske i funkcijske nedostake ( otežan govor, žvakanje) s kojima se pacijent neminovno susreće nakon gubitka jednog ili više zubi.

ŠTO SU PROTEZE?

Proteze su mobilni proteski nadomjesci kad nedostatak zubi više nije moguće nadomijestiiti mostovima tj. fiksnim radovima.
Proteze mogu biti totalne ( ako govorimo o potpuno bezubim čeljustima) ili djelomične ( ak su još neki zubi prisutni u ustima). Njima ne nadokanđujemo samo zube već i dio alveolarnog grebena.
Proteze mogu biti vezane i za dentalne implantate što povećava njihovu retenciju i stabilnost te su puno udobnije za samog pacijenta.

Način plaćanja

  • gotovina
  • Diners, American, Master, Maestro, Visa
  • Master  Card
  • krediti Master Card  Zagrebačke banke do 12 rata (beskamatno)
  • Maestro do 12 rata (beskamatno)

Neka Vam zdravlje zubi bude prioritet! Nazovite nas na broj 01 - 6252 - 606 i dogovorite termin dolaska.

Top