01/6252-606
091/7857-159
Pon-uto-pet. - 07:00-15:00
Srij-čet. - 12:00-20:00
Kneza Ratimira 12,
Velika Gorica

Ostali ortodontski aparati

OSTALI ORTODONTSKI APARATI ( HEADGEAR, RPE, DELAIROVA MASKA)

Headgear je mobilna ortodontska naprava koja se sastoji od prstena koji se cementiraju na  gornje molare, metalnog luka i  gumene trake. Koriste se samostalno ili u kombinaciji s fisknim aparatom.

Služe za pomicanje gornjih kutnjaka prema nazad  ili kao sidrište ( sprečavaju pomak stražnjih zubi prema naprijed u kombinaciji s  fiksnim aparatom).

Jako je važna suradnja pacijenta – nošenje minimalno 12 sati dnevno  te redoviti dolasci na kontrole.

RPE ( RAPID PALATAL EXPANDER ILI HYRAX)

Naprava koja se fiksira prstenovima na gornju čeljust. Sastoji se od prstenova, metalne konstrukcije i vijka.  Služi za širenje gornje čeljusti prije završetka njenog rasta. Vijak se okreće više puta dnevno uz asistenciju roditelja. Sama terapija nije bolna.  Prolazna pojava kod ovakve terapije je razmak između gornjih centralnih sjekutića. Tijekom daljnje terapije taj razmak nestaje. Nakon dobivenog željenog rezultata naprava ostaje u ustima još 6 mjeseci radi stabiliziranja dobivenog pomaka nakon čega se uklanja iz usta pacijenta.

DELAIROVA MASKA

Delairova maska je mobilna naprava koja se koristi kod slabije razvijene gornje čeljusti.   Sastoji se od metalno-plastične konstrukcije koja se naslanja na bradu i čelo, a sa zubima se povezuje posebnim gumenim elementima  i kukicama u ustima. Često se koristi i u kombinaciji s Hyraxom.

Za željeni rezultat  bitan je dobar tajming koji određuje specijalist ortodont  kao i suradnja pacijenta.

Neka Vam zdravlje zubi bude prioritet! Nazovite nas na broj 01 - 6252 - 606 i dogovorite termin dolaska.

Top