01/6252-606
091/7857-159
Pon-uto-pet. - 07:00-15:00
Srij-čet. - 12:00-20:00
Kneza Ratimira 12,
Velika Gorica

Fiksni aparatić

Ortodoncija

Ortodoncija je specijalistička grana dentalne medicine koja se bavi dijagnostikom i terapijom nepravilnosti u položaju zuba i okolnih struktura.

Ortodoncijom se bave isključivo doktori dentalne medicine - specijalisti ortodoncije sa završenom specijalizacijom iz ortodoncije koji moraju dobro poznavati rast i razvoj čeljusti, zubi i lica, potrebno je znanje dijagostike anomalija, biomehanike, materijala te fiksnih i mobilnih aparata.

Ortodontska terapija podrazumjeva postavljanje zubi u najbolji mogući položaj i postizanje sklada usta i čeljusti te je često neophodna kako kod djece tako i u odraslih pacijenata..

FIKSNI ORTODONTSKI APARAT

Najučinkovitiji i danas najčešći način korekcije ortodontskih anomalija je fiksna ortodontska terapija.

Fiksni ortodontski aparat može biti metalni ili  estetski bijeli ( kompozitni, keramički ili safirni).

Tijekom terapije  ostaje cijelo vrijeme u ustima i ne može se skinuti. Sastoji se od bravica koje se lijepe na zube posebnom adhezivnom tehnikom i žica koje se mijenjaju na svakoj kontroli.

Trajanje fiksne ortodontske terapije je individualno, u prosijeku 12-18 mjeseci tijekom kojih pacijent doalzi na kontrole svakih 4-6 tjedana, ovisno o slučaju.

Neizostavni dio ortodontske terapije su i prozirni retaineri koji se nose nakon skidanja aparatića koji također podrazumijevjau dolaske na kontrole ,u pravilu svaka 3 mjeseca.

Nakon toga i uz pomoć drugih dijagnostičkih metoda , u dogovoru sa pacijentom , dogovara se plan terapije. Važno je naglasiti da je za ortodontsku terapiju potrebno savršeno sanirana denticija- odsusutvo karijesa, loših ispuna i punjenja kanala, te zdrava gingiva i kost , bez zubnog kamenca i mekih naslaga.

Također savršena oralna higijena jedan je od preduvjeta za započinjanje terapije.

Način plaćanja

  • gotovina
  • Master Card , Maestro Zagrebačke banke do 12 rata ( beskamatno)
  • Master  Card, Visa ostalih banaka (jednokratno)

 

Neka Vam zdravlje zubi bude prioritet! Nazovite nas na broj 01 - 6252 - 606 i dogovorite termin dolaska.

Top