01/6252-606
091/7857-159
Pon-uto-pet. - 07:00-15:00
Srij-čet. - 12:00-20:00
Kneza Ratimira 12,
Velika Gorica

Mobilni ortodontski aparatić

Ortodoncija

Ortodoncija je specijalistička grana dentalne medicine koja se bavi dijagnostikom i terapijom nepravilnosti u položaju zuba i okolnih struktura.

Ortodoncijom se bave isključivo doktori dentalne medicine - specijalisti ortodoncije sa završenom specijalizacijom iz ortodoncije koji moraju dobro poznavati rast i razvoj čeljusti, zubi i lica, potrebno je znanje dijagostike anomalija, biomehanike, materijala te fiksnih i mobilnih aparata.

Ortodontska terapija podrazumjeva postavljanje zubi u najbolji mogući položaj i postizanje sklada usta i čeljusti te je često neophodna kako kod djece tako i u odraslih pacijenata..

MOBILNI ORTODONTSKI APARAT

Mobilni ortodontski aparati su aparatići koje pacijent sam stavlja i vadi iz usta.  Postoje mobilne aktivne ploče koje se izrađuju posebno za svaku čeljust ili aktivatori tzv.bimaksilarne naprave za obje čeljusti koji korigiraju nepravilnosti u međučeljusnim odnosima. Danas se najviše koriste  u dječjoj dobi  (u fazi intenzivnog rasta i razvoja ) za korekciju pojedinih ortodontskih anomalija. Mogu služiti i za održavanje rezultata terapije  retencija). Kod terapije mobilnim aparatićima jako je bitna suradnja pacijenta ( redovito nošenje 14-16 sati na dan), dolasci na kontrole kao i održavanje oralne higijene.

Način plaćanja

  • gotovina
  • Master Card , Maestro Zagrebačke banke do 12 rata (beskamatno)
  • Master  Card , Visa ostalih banaka (jednokratno)

 

Neka Vam zdravlje zubi bude prioritet! Nazovite nas na broj 01 - 6252 - 606 i dogovorite termin dolaska.

Top